dimarts, 21 d’abril del 2009

RECOMANACIONS PER SANT JORDI

Des de la biblioteca de l'escola us volem recomanar uns llibres per Sant Jordi. Esperem que gaudiu amb aquestes lectures.

I* Contes per a nens i nenes fins a 7 anys

Baltscheit, Martin. La Verdad del elefante. Lóguez.
[Il·lustracios de Christoph Mett]
Adaptació d’un conte oriental sobre la percepció de les coses. Cinc científics cecs es troben amb un elefant, cada un d’ells toca una part de l’elefant i s’imagina un objecte diferent. Tots tenen idees i argumenten científicament els objectes que descriuen, però la veritat és que ni per un segon l’elefant ha deixat de ser un elefant.


González, Olalla. En Patufet. Hipòtesi.
[Il·lustracions de Marc Taeger]

Nova versió del conegut conte d’en Patufet. Qui no ha sentit mai la història d’aquella família que tenia un nen molt petit, tant petit que semblava un cigronet i cantava:Patim, patam, patum. Hores i dones de cap dret. Patim, patam, patum. No trepitgeu al patufet....


Martins, Isabel. P de papá. Kalandraka.
[Il·lustracions de Bernardo Carvalho]

Papà tractor, papà despertador, papà ambulància, papà domador, papà xocolata .... Saps en quantes coses increïbles pot transformar-se un pare? Aquest llibre ens dóna algunes idees, però fes volar la imaginació i descobreix-ne moltes més, ....

I** Contes per a nens i nenes de 8 a 10 anys


Cali, Davide. L’enemic. Takatuka.
[Il·lustracions Serge Bloch]
És la guerra, hi ha dues trinxeres en mig del no res, dins dos soldats. Són enemics. El conte ens explica el dia a dia d’un soldat que té un soldat enemic a l’altra banda, amagat en un forat igual que el seu. Poc a poc coneixem les seves pors i també la idea que s’ha format de l’enemic a través del manual de l’exèrcit que li han donat el seus caps. Però, un dia troba el manual de l’enemic i al començar-lo a llegir .... No vols saber com acaba la història?


Saracino, Luciano. Agendas monstruosas. Unaluna.
[Il·lustracions por Poly Bernatene]

Saps que fan els mostres en les seves hores lliures? La resposta a aquesta pregunta és el que intenta descobrir aquell llibre que té accés a les agendes dels monstres més monstruosos que han existit al llarg de la nostra història: Dràcula, Frankenstein, l’home llop, ...... Unes agendes que ens faran esgarrifar, o riure sense parar?. Anima’t a descobrir-ho!!
[Il·lustracions Jutta Bauer]

Viatge fantàstic d’una família que passa per mil i un indrets meravellosos i temptadors a la recerca del lloc on sentir-se com a casa. Viatjaran a través del món i viuran en llocs reals i imaginaris com el barret de l’oncle, la lluna, el campanar de l’església, una sala de cinema, ... fins a trobar el lloc perfecte.

I*** Contes per a nens i nenes d'11 a 13 anys

Dicamillo, Kate. El prodigioso viaje de Edward Tulane. Noguer
[Il·lustracions de Bagram Ibatoulline]

Aquesta és la història de l’Edward Tulane, un conill de porcellana que vivia feliçment en una casa del carrer Egipte amb la seva propietària, l’Abilene. Una nena que el tractava meravellosament i l’idolatrava. Però un dia, Edward es va perdre... i què li va passar? Segueix les aventures i desventures que li van passar al conill de porcellana a través d’un viatge extraordinari des de les profunditats de l’oceà fins a una botiga d’antiguitats passant pels llocs més inversemblants.

Poe, Edgar Allan. Hop Frog. OQO [Versió castellana de Paco Livan.
[Il·lustracions de Alberto Vazquez]

Aquest any es celebra el bicentenari del naixement de l’Edgar Allan Poe conegut pels seus contes de terror.Aquest relat breu ens explica la història del nan Hop-Frog que es converteix en el bufó d’un rei molt aficionat a les bromes però que acabarà convertint-se en el centre d’una macabra broma del propi Hop-Frog. No tens curiositat per saber quina broma és?


Said, SF. Varjak, el poscrit: es busca viu o mort. Cruïlla

Com ja sabeu en Varjak és un gat blau de Mesopotàmia que viu aïllat en un casalot amb la seva família, però que va haver d’aprendre a sobreviure entre els gats del carrer. En aquesta nova aventura, en Varjak ha hagut de recuperar els poders i la força interior que havia heretat dels seus avantpassats. Ara està més fort que mai, però també té una enemiga més poderosa, la Sally Ossos, que coneix com ell, els Set dominis que donen poder. Qui guanyarà aquesta batalla?

3 comentaris:

  1. Gràcies per les propostes. Esperem que tingueu un bon Sant Jordi i que la biblioteca tingui molt d'exit!

    ResponElimina
  2. L'enllaç és:
    http://www20.gencat.cat/portal/site/SalaPremsa/menuitem.342fe4355e0205d607d7ed42b0c0e1a0/?vgnextoid=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=a83b93635fd51210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

    ResponElimina